MCA oprichters

De Maritime Capacity Alliance is een groep partners die het Nederlandse Ministerie van Defensie niet langer een klant meer maakt, maar een actieve partner in het collectief. We versterken elkaar, voegen waarde toe aan elkaar, ontwikkelen samen kennis, kracht en vaardigheden en bereiden ons ook voor door middel van oefeningen voor het onvoorspelbare, ieder vanuit zijn/haar specifieke expertise. De Business Case wordt een Value Case.

Oprichters

STC-Group

STC Group is een wereldwijd opererende onderwijs- en onderzoeksinstelling voor de scheepvaart, logistiek, transport en procesindustrie. Daarnaast biedt STC Group bedrijfscursussen en trainingen voor professionals.

N-Sea

N-Sea is een geïntegreerde totaalaanbieder van onderzeese oplossingen op het gebied van Survey, IRM & Construction, Subsea Cable Repair & Installation en UXO ID & Disposal. N-Sea levert totaaloplossingen voor onderzeese infrastructuren en activa die voldoen aan de behoeften van onze klanten en de internationale olie- en gas- en hernieuwbare industrieën, met inachtneming van een veilige omgeving.

TOS

Opgericht in 1992 in Rotterdam. TOS is een mensenbedrijf. TOS ondersteunt klanten proactief bij het vinden van flexibele bemannings-, personeels- en effectieve personeelsoplossingen over de hele wereld.

Verbrugge International B.V.

Verbrugge International is een vertrouwde en innovatieve partner voor hoogwaardige op-, overslag-, transport- en overige logistieke diensten. Gedreven door familiewaarden, integriteit en duurzaam ondernemen.

Van der Vlist

Gedreven door transport en technologie. Zo definieert Van der Vlist zichzelf al sinds de oprichting in 1930. Het familiebedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de Europese marktleiders op logistiek gebied.

Recente projecten

Op 19 juli 2020 verongelukte een Nederlandse NH90 helikopter van het ministerie van Defensie in de Caribische Zee. Omdat de Koninklijke Marine niet over de specialistische kennis beschikt om het toestel te bergen, werd de hulp ingeroepen van partners van de Maritime Capacity Alliance.

De Koninklijke Marine Technische Opleidingen (KMTO) en de Maritime Capacity Alliance (MCA) werven samen studenten voor de vierjarige opleiding Marine Technicus. Deze nieuwe mbo-4 opleiding startte op 1 september 2022 als pilotproject. Eind 2023 worden het programma en de aanpak geformaliseerd en omgebouwd tot reguliere opleiding.

Twintig medewerkers van Royal IHC zijn tijdelijk tewerkgesteld bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Tijdens en kort na de COVID-19 pandemie had het bedrijf overcapaciteit door het stilvallen van projecten. Tijdelijke overplaatsing van engineers naar Defensie zorgde voor een win-win oplossing: de medewerkers konden hun kennis blijven inzetten en Defensie kon de extra krachten goed gebruiken om achterstanden bij verschillende maritieme projecten in te lopen.

Waarom samenwerken?

Samen meer kennis

We leiden op, trainen, leren, en maken gebruik van elkaars best practices en onderscheidende kwaliteiten, zoals kraansimulatortraining, bodemonderzoek en technisch management.

Samen meer middelen

We zorgen voor wereldwijde, flexibele toegang tot gekwalificeerde mensen en middelen, zoals een vloot met gegarandeerde en verscheiden (zee)transportcapaciteit, survey-, duik, hydrografische en trainingsvaartuigen en autonome systemen.

Samen meer ervaring

We werken aan de duurzame ontwikkeling van een hybride arbeidspotentieel voor de maritieme sector. We werven gezamenlijk en zorgen voor behoud van personeel met de juiste competenties en ervaring.

Laatste nieuws en hoogtepunten

Wervingsevent MCA Kustwacht Event

Wervingsevenement MCA een groot succes

Veel animo voor wervingsevent Maritime Capacity Alliance
De Maritime Capacity Alliance (MCA) organiseert exclusieve wervingsevenementen, dit keer in samenwerking met diverse overheidspartijen, waaronder de Kustwacht. Het eerste wervingsevenement vond plaats op woensdag 5 juni bij de zeevaartschool STC in Rotterdam. Het bood een uitgelezen kans voor (aankomend) studenten, afgestudeerden en overige belangstellenden om kennis te maken met deze maritieme organisaties en hun werkzaamheden.