Projecten

Op 19 juli 2020 verongelukte een Nederlandse NH90 helikopter van het ministerie van Defensie in de Caribische Zee. Omdat de Koninklijke Marine niet over de specialistische kennis beschikt om het toestel te bergen, werd de hulp ingeroepen van partners van de Maritime Capacity Alliance.

De Koninklijke Marine Technische Opleidingen (KMTO) en de Maritime Capacity Alliance (MCA) werven samen studenten voor de vierjarige opleiding Marine Technicus. Deze nieuwe mbo-4 opleiding startte op 1 september 2022 als pilotproject. Eind 2023 worden het programma en de aanpak geformaliseerd en omgebouwd tot reguliere opleiding.

Twintig medewerkers van Royal IHC zijn tijdelijk tewerkgesteld bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Tijdens en kort na de COVID-19 pandemie had het bedrijf overcapaciteit door het stilvallen van projecten. Tijdelijke overplaatsing van engineers naar Defensie zorgde voor een win-win oplossing: de medewerkers konden hun kennis blijven inzetten en Defensie kon de extra krachten goed gebruiken om achterstanden bij verschillende maritieme projecten in te lopen.

Laad meer projecten

Laatste nieuws en hoogtepunten

Wervingsevent MCA Kustwacht Event

Wervingsevenement MCA een groot succes

Veel animo voor wervingsevent Maritime Capacity Alliance
De Maritime Capacity Alliance (MCA) organiseert exclusieve wervingsevenementen, dit keer in samenwerking met diverse overheidspartijen, waaronder de Kustwacht. Het eerste wervingsevenement vond plaats op woensdag 5 juni bij de zeevaartschool STC in Rotterdam. Het bood een uitgelezen kans voor (aankomend) studenten, afgestudeerden en overige belangstellenden om kennis te maken met deze maritieme organisaties en hun werkzaamheden.